MD-Content-4

Features

Met MetaDimensions beheer en rapporteer je de volledige CRO workflow van idee tot experiment. Alles voor maximale waarde vergroting van het digitale kanaal en groei in online volwassenheid van je organisatie. Bekijk wat MetaDimensions nog meer biedt.

MetaDimensions

 • Cloudbase omgeving voor kennisborging
 • Beheer en rapporteer de CRO-workflow van idee tot experiment
 • Vertaalt insights naar optimalisatie kansen
 • Ontdek en leer uit de experiment knowledgebase
 • Integratie SiteSpect, VWO en 360 Optimize

Dit is wat MetaDimensions te bieden heeft

Dashboard

Studies

Observations

Hypotheses

Tests

Learnings

Workflow

Knowledgebase

Competition

Schermafbeelding 2022-05-05 om 14.18.48

Dashboard

Een overzicht van de belangrijkste KPI’s.

Het dashboard bevat zes elementen:

 1. Overzicht
 2. Snelheid
 3. Resultaten
 4. Slagingspercentage
 5. Waarde
 6. Risico vermeden

Via de edit-knop in de bovenste balk is het mogelijk om de blokken te selecteren en te deselecteren die je in het dashboard wilt opnemen.

Naast de zes blokken is er een datumkiezer. De gegevens in de verschillende blokken worden weergegeven op basis van het datumbereik dat u selecteert. Als het datumbereik verandert, veranderen ook de gegevens in de verschillende segmenten van het dashboard.

Het gehele CXO-onderzoek wordt op één pagina zichtbaar met de resultaten.

Studies

Start het onderzoek door het CXO-proces te starten met verschillende doeleinden.

Studies is jouw plaats om je onderzoek op te slaan. Het belangrijkst is dat als je onderzoek doet voordat je begint met testen. De kans dat de uitkomst succesvol zal zijn vele male hoger is. In Studies kun je een map maken waarin je objecten uit verschillende bronnen op één plek kunt verzamelen. Objecten kunnen observaties, hypothesen, tests of lessen zijn. Zo kunnen eerdere experimenten of learnings waardevolle input zijn voor je onderzoek als start van een nieuwe testcyclus.

Om een ​​holistische kijk op een bepaald onderwerp te krijgen, kunt u ook informatie van buiten uw CXO-programma opnemen. Denk aan informatie over persona’s, marktonderzoek, klanttevredenheidsonderzoek, NPS-scores etcetera. Elk stukje informatie dat u helpt te begrijpen wat uw klanten van uw organisatie verwachten, kan worden opgeslagen als een Learning die kan worden toegevoegd aan de map in uw Study.

Schermafbeelding 2022-05-06 om 10.15.03
Schermafbeelding 2022-05-06 om 10.14.26

Observations

Een overzicht van verschillende object pagina’s

De Observations feature is erg flexibel, omdat je de informatie die je opslaat in MetaDimensions kunt organiseren net zoals je het wilt hebben.

Waar Studies bestaan ​​uit uitgebreid onderzoek, waarbij verschillende gegevensbronnen worden gecombineerd, zijn Observaties eenvoudiger en afgeleid van één gegevensbron. Waarnemingen kunnen een voorgevoel of een testidee zijn, een stukje concurrentie-inzicht of feedback van een klant of helpdesk. Het kan ook een screenshot zijn van uw webanalyse, een heatmap of scroll depth-overzicht of iets dat een nieuwe test zou kunnen starten.

Observaties kunnen worden gemaakt vanaf het platform zelf of met behulp van de MetaDimensions Chrome-plug-in. De Chrome-plug-in maakt een screenshot van de webpagina die u bezoekt. U kunt een opmerking toevoegen aan de schermafbeelding. Alle informatie wordt automatisch omgezet in een Observatie in het MetaDimensions platform. 

De Chrome-plug-in is het krachtigst wanneer deze beschikbaar is voor medewerkers met direct klantcontact zoals klantenservicemedewerkers, het webcareteam of callcentermedewerkers. Zij horen immers dagelijks wat er bij uw klanten omgaat. Met de Chrome-plug-in kunnen ze op schaal test ideeën creëren die rechtstreeks zijn afgeleid van input van klanten.

Hypotheses

De basis van de test

Dit is wat u wilt valideren met het experiment. De Hypotheses feature gaat verder aan de hand van het verzamelen van alle observations. Je kan dan Hypotheses gaan formuleren aan de hand van de observatie. Hier geef je aan wat je verwacht te behalen door het uit te voeren van een bepaald experiment. Aan de hand van het beantwoorden van vragen krijgt het een prioriteit score. Daarna zie je op de overzichtspagina van alle hypotheses de ranglijst op basis van de scores. Hier is een overzicht per hypothese of er experimenten worden uitgevoerd of zijn afgerond aan de hand van de kleur die erbij staat.

Schermafbeelding 2022-05-05 om 13.40.06
Schermafbeelding 2022-05-05 om 13.43.00

Tests

Groei in de CXO

Tests biedt de mogelijkheid om hypotheses snel uit te proberen. 

Binnen dit vlak kun je meerdere tests toevoegen aan de hypothese. Zo kan je gemakkelijk tests met elkaar vergelijken. Ook voer je de belangrijkste informatie in die je gemakkelijk terug kan vinden bij de organisatie. Dit is onderverdeeld in takken voor het beschikbaar moet worden gesteld. Je kan via één klik de informatie van MetaDimensions overzetten naar een PDF om het te gemakkelijk te delen met je collega’s.

Wanneer u op de knop ‘toevoegen’ klikt, kunt u een nieuwe test maken en de naam en de beschrijving van de test invullen. Dan kun je een besturing en één of meerdere varianten toevoegen door op het Plus icoon te klikken. Voor elk item wordt een nieuwe box aangemaakt.

Als u de test niet op basis van een hypothese hebt gemaakt, kunt u nog steeds een hypothese aan een test toewijzen vanaf de pagina Test.

Learnings

Resultaten van de genomen experimenten

Learnings zijn nuttig op twee verschillende manieren. Een Learning kan een inzicht zijn dat wordt verkregen uit een bron die niet direct betrokken is bij het CXO-programma. Denk aan informatie die het marketingteam verzamelt zoals marktonderzoek of documentatie over persona’s. Of denk aan informatie die de klantenservice heeft zoals NPS-scores of klanttevredenheidsonderzoek. Al deze inzichten kunnen zeer waardevol zijn voor uw CXO-programma, omdat het helpt om beter te begrijpen wat belangrijk is voor uw klanten. Elk stukje informatie kan worden opgeslagen als een leerproces.

Een andere goede manier om Learnings te gebruiken, is wanneer je een testtraject hebt dat aan een specifiek onderwerp is gewijd. Op elke individuele Testpagina kun je de inzichten en conclusies van dat specifieke experiment opschrijven, maar wanneer je meerdere experimenten (dus een Testtrack) tegen één Hypothese uitvoert, is het handig om een ​​plek te hebben om de algemene conclusies van de Testtrack te documenteren . Een voorbeeld van een Testtrack kan zijn dat je de goede plek voor bezorgkosten probeert te vinden. Als je die hebt gevonden, leg je je bevindingen vast in een Learning.

Schermafbeelding 2022-05-06 om 10.13.52
Schermafbeelding 2022-05-06 om 10.13.31

  Workflow

De weergave van alle stappen van uw workflow

Deze optie heeft een overzicht van vijf kolommen waarin informatie staat aangegeven over de observations, hypotheses, concept, running en ended tests. Het werkt net als een Kanban- of Trello-bord. Verplaats kaarten van de ene zwembaan naar de andere om overzicht te creëren en de voortgang bij te houden.

Knowledgebase

Alle informatie die is opgeslagen in uw MetaDimensions-account

De Knowledgebase is waar alles samenkomt. Met deze optie beheer je meerdere features vanuit één punt wat een goed overzicht heeft. Er is een zoekbalk bovenaan de pagina waarmee u alle objecten in uw account kunt doorzoeken. Alle titels en beschrijvingsvelden worden doorzocht en de informatie wordt gefilterd op basis van uw zoekopdracht.

De Knowledge base is erg handig om informatie over je CXO-programma op te halen, zeker als je wilt weten wat je in het verleden al hebt getest.

Competition

Gamification-module van MetaDimensions

Het is een leuke en interactieve manier om collega’s te betrekken bij je CXO-proces en inzichten te delen die je hebt opgedaan met je experimenten. De beheerder van uw account stelt een uitdaging in het gedeelte Wedstrijdbeheer in. De competitie kan gespeeld worden via MetaDimensions of via Slack. Voeg tot honderden mensen toe aan de competitie. Je ziet een gemakkelijk overzicht van de top tien spelers. Dit is een goede educatieve manier om deel te nemen en je collectie CXO-proces te betrekken.

 

Onze opdrachtgevers