Website-foto-11-2019
Conversie optimalisatie

Hoe de conversieratio op Amazon verbeteren?

Jeffrey
Door Jeffrey op 11 mei 2020
Leestijd 4 minuten

 

Amazon is de grootste retailer ter wereld. Het trekt klanten naar zijn platform en zet ze als een magneet om in loyale shoppers. De groei van Amazon door de jaren heen was indrukwekkend en door de huidige COVID 19-crisis versnelt de groei. Dus of u nu al op Amazon verkoopt of op het punt staat om als verkoper aan het Amazon-schip te beginnen, het wordt steeds belangrijker om te begrijpen hoe u uw winst uit dit platform kunt maximaliseren. En het verhogen van uw winst begint bij het verbeteren van uw conversieratio.

De conversieratio verbeteren in 3 stappen:

 1. Begrijp de elementen die kunnen worden geoptimaliseerd
 2. Pas best practices toe
 3. Til het naar een hoger niveau met A/B-testen

Begrijp de elementen die kunnen worden geoptimaliseerd

Er zijn veel elementen op een Amazon-lijstpagina die kunnen worden aangepast. Maar voor iedereen die op Amazon verkoopt, is het belangrijk om de zes belangrijkste elementen hieronder te begrijpen. Het wordt aanbevolen dat u de best practices voor elk van deze elementen volgt en continu optimaliseert voor maximale resultaten.

 1. Product Title:
 2. Productafbeeldingen
 3. Belangrijkste productkenmerken:
 4. Beschrijving van productvermelding:
 5. Amazon-product recensies
 6. Amazon-product beoordeling

Jungle Scout heeft de bovenstaande elementen beoordeeld en heeft het relatieve belang van elk element onderzocht en, het belangrijkste, de impact op de conversieratio. Dit helpt veel bij het prioriteren van uw optimalisatie-inspanningen. Volgens onderzoek van Jungle Scouts weegt Amazon de 6 belangrijkste elementen van een listing pagina als volgt af:

Als we een extra kolom aan de tabel toevoegen, krijgen we een beter begrip van hoe dit scoresysteem zich verhoudt tot de strategie van Amazon. In een eerdere post hebben we de missie van Amazon laten zien:

‘’Wees het meest klantgerichte bedrijf ter wereld, waar klanten alles kunnen vinden en ontdekken wat ze online willen kopen, en tracht haar klanten de laagst mogelijke prijzen te bieden.’’

Amazon wil het meest klantgerichte bedrijf ter wereld zijn. Dit komt tot uiting in het scoresysteem van de verschillende elementen die geoptimaliseerd kunnen worden. Merk op dat er 20 punten worden gegeven om het product te vinden waarnaar de gebruiker op zoek is. 35 punten zijn gerelateerd aan de klant die begrijpt wat ze koopt. Maar de meeste punten gaan, 45 in totaal, naar klanttevredenheid. Hoe tevreden zijn klanten met uw producten (Productbeoordeling) en hoeveel beoordelingen krijgt het product (Aantal beoordelingen).

Kijk hoe het allemaal in elkaar zit: Je kunt alleen veel reviews hebben als je veel producten verkoopt. Je kunt alleen veel producten verkopen als je product geweldig is, de juiste prijs heeft en als je een uitstekende klantenservice biedt (klantgerichtheid, laagst mogelijke prijs). Klanten zullen bij u kopen als ze begrijpen wat ze kunnen verwachten, vandaar de productbeschrijving, de afbeeldingen en functies). Voordat ze het kunnen begrijpen, moeten ze uw product vinden. Daarom zijn geoptimaliseerde titels belangrijk die betrekking hebben op “waar klanten alles kunnen vinden en ontdekken wat ze online willen kopen.

Pas best practices toe

En het meest interessante is dat er bewijs is voor het scoresysteem. Startup bros hebben verschillende gevallen geanalyseerd en een aantal elementen uitgezet die kunnen worden geoptimaliseerd tegen de conversieratio van de vermeldings pagina.

Dus de kwaliteit van je listing pagina’s of je productfeed is de basis om succesvol te zijn op Amazon. Zoals de afbeeldingen hierboven laten zien, loont het echt de moeite om uw productfeed te optimaliseren door deze best practices toe te passen. Het is het begin van alles, aangezien u de inhoud van uw productfeed beheert.

Til het naar een hoger niveau met A/B-testen

Het toepassen van best practices is een belangrijke eerste stap. Nadat je een geoptimaliseerde productfeed hebt gemaakt, kun je beginnen met het A/B-testen van de verschillende elementen:

 1. Welke titel werkt het beste?
 2. Gaat de conversieratio omhoog als je USP’s in je afbeeldingen opneemt?
 3. Als we informatie uit de vraag- en antwoord sectie op Amazon gebruiken om de productbeschrijving te verbeteren, zal dat onze inkomsten dan verhogen?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van zaken die u zou kunnen testen. Ik weet zeker dat je nog creatiever bent in het creëren van impactvolle experimenten voor Amazon.

Veel plezier met testen!