Website-foto-11-2019
Experimenteer programma

Waarom experimenteer programma’s mislukken deel 5: Een gebrek aan vertrouwen en faalangst verlammen innovatie

Jeffrey
Door Jeffrey op 20 november 2019
Leestijd 3 minuten

 

Technologie ontwikkelt zich in een steeds hoger tempo. Dagelijks komen er nieuwe producten en diensten op de markt. Dit zorgt ervoor dat klanten, dus eigenlijk wij, onze behoeften en verlangens voortdurend heroverwegen. Voor bedrijven betekent dit dat ze hun product-customer fit regelmatig moeten evalueren en hun aanbod moeten aanpassen aan de laatste klantvoorkeuren. Met andere woorden: het CXO-team krijgt het nog drukker omdat het begrijpen van klantvoorkeuren en innovatie de belangrijkste factor is om de continuïteit van uw bedrijf te garanderen.

Helaas hebben veel organisaties te maken met een cultuur die innovatie niet bevordert. Gedurfde of innovatieve ideeën worden afgezwakt of genegeerd en mensen houden zich aan de normale gang van zaken. Veranderen is immers moeilijk, dus waarom zou je? Toch?

Het niet hebben van een cultuur die openstaat voor innovatie is zeer schadelijk voor een bedrijf en het verhindert dat het experimentenprogramma floreert. Omdat verandering niet wordt omarmd, wordt A/B-testen alleen gedaan om te testen.

Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je de goede kant op gaat, dat je vertrouwen opbouwt in plaats van angst. Belangrijk is om je werk zichtbaar te maken, je lessen en inzichten te delen, ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot deze informatie. Hoe meer mensen in de organisatie op de hoogte zijn van klantvoorkeuren, hoe groter de kans op innovatie.

Iedereen kan een goed idee hebben, maar dit idee bestaat niet echt als het alleen in iemands hoofd leeft. Zorg ervoor dat je collega’s weten waar ze met hun ideeën terecht kunnen. Bewaar ze op een centrale plek en volg ze op, zodat goede ideeën geweldige experimenten worden.

Betrek anderen bij het CXO-proces, doe het op grote schaal en maak het leuk en moeiteloos. Het ophangen van enkele posters van succesvolle experimenten in uw hoek van het kantoor zal de naald niet bewegen. Maak gebruik van het systeem dat uw collega’s al gebruiken, zoals Slack of e-mail. Het organiseren (en consequent uitvoeren) van welke test gewonnen heeft, zoals wedstrijden, heeft meer kans om een ​​impact te hebben. CXO is leuk (en leerzaam).

Er zijn veel dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw experimentenprogramma bijdraagt ​​aan een cultuur van experimenteren. Falen is een onderdeel van het spel, maar het verliezen van experimenten is ook erg waardevol en moet worden gevierd als leermomenten in plaats van te worden gebruikt om degenen te straffen die dapper genoeg waren om het experiment in de eerste plaats te starten.

Deze serie is geïnspireerd op een artikel gepubliceerd door GO Group Digital. Bekijk de andere berichten die deel uitmaken van deze serie over Waarom experimenteer programma’s mislukken:

  1. Het experimentenprogramma is niet gebonden aan een overkoepelend zakelijk doel en mist een centrale leidende maatstaf
  2. Teams zijn geïsoleerd en experimenten houden geen rekening met de hele klantreis
  3. Experimenten moeten perfect zijn voordat ze het daglicht zien
  4. Verliezende experimenten worden genegeerd, in plaats van onderzocht