Website-foto-11-2019
Niet gecategoriseerd

A/B-testen op Amazon

Jeffrey
Door Jeffrey op 16 maart 2020
Leestijd 3 minuten

 

Customer Experience Optimization draait om klantgedrag. Om impact te maken met uw experimenteer programma is het belangrijk om daar te zijn waar uw klanten zijn. Marktplaatsen in het algemeen en Amazon in het bijzonder worden steeds belangrijker en zijn tegenwoordig voor veel klanten het startpunt van hun klantreizen. Als klanten zich steeds meer via kanalen van derden bewegen in plaats van onze eigen website en app, hoe kun je hun ervaring dan nog optimaliseren? Moet je A/B-testen op Amazon?

De nummers

Eerst wat cijfers, waarom is Amazon relevant? Er zijn drie belangrijke redenen:

1 – Amazon is (veruit) de grootste e-tailer van Europa

2 – Zoeken naar producten verschuift van Google naar Amazon

3 – Amazon heeft een trouwe klantenkring

40% – 60% van de Amazon-klanten heeft een Amazon Prime-lidmaatschap. Dit katalyseert nummer 1 en 2.

Waar optimaliseer je voor?

Je website of app kan meerdere doelen hebben. Het dient om vragen van klanten en investeerders te beantwoorden. Het kan een belangrijk hulpmiddel zijn bij de werving. Het is uw winkelpui, serviceportal enzovoort. Dus over het algemeen optimaliseer je voor de best mogelijke klantervaring. En de klant of gebruiker kan verschillende doelen hebben, zoals het kopen van een product, het uploaden van een cv, het vinden van informatie enzovoort. In al deze verschillende reizen optimaliseer je voor de best mogelijke gebruikerservaring.

Voor Amazon is er maar 1 focus: sales: wat neerkomt op de vraag: welk product zal de klant het meest waarschijnlijk kopen.

Missieverklaring van Amazon:

“Wees het meest klantgerichte bedrijf ter wereld, waar klanten alles kunnen vinden en ontdekken wat ze online willen kopen, en tracht haar klanten de laagst mogelijke prijzen te bieden.”

Met andere woorden, op Amazon optimaliseer je voor verkoopsnelheid, niet voor de klantervaring. De klantervaring wordt voor een groot deel al door Amazon zelf verzorgd. Zeker als de fulfilment door Amazon wordt gedaan, is het hele proces het resultaat van jarenlange optimalisatie. Dus als Amazon het proces al heeft geoptimaliseerd en nog steeds aan het optimaliseren is, wat kunnen we dan nog meer doen om ons verkoopvolume op Amazon te vergroten?

Verkoopsnelheid

De verkoopsnelheid op Amazon is gebaseerd op drie pijlers die hieronder worden besproken:

1 – Conversieratio

Wat is de conversieratio voor een specifiek product en hoe kun je dit verbeteren? Er zijn veel mogelijkheden om A/B-testen in te zetten om de conversieratio te verbeteren. Variabelen waarmee u kunt experimenteren zijn producttitels, prijs, afbeeldingen en productbeschrijvingen. Vraag jezelf af wat jouw product onderscheidt van de concurrentie en zorg ervoor dat dit wordt weerspiegeld in de afbeeldingen en tekst op de productpagina.

2 – Zoekwoord Relevantie

Mensen kunnen uw product kopen als ze het niet kunnen vinden. Het is dus erg belangrijk om een ​​solide zoekwoord strategie voor je product op Amazon te hebben. Neem contact op met uw Google- en Bing-campagnes om te zien wat werkt en probeer of dit ook werkt voor het Amazon-publiek.

3 – Klanttevredenheid

Dit gaat allemaal over het bouwen van beoordelingen. Positieve klantrecensies worden door Amazon beloond met een hogere ranking, wat leidt tot meer volume en dus een hogere verkoopsnelheid.

Van de drie hierboven genoemde pijlers is de conversieratio degene waar u in kunt springen en uw digitale experiment vaardigheden kunt gebruiken om het volume te vergroten en de verkoopsnelheid te verhogen. In de volgende post zullen we wat dieper duiken en enkele tools bespreken die je kunt gebruiken om je A/B-tests in Amazon uit te voeren.