RVN01905

Over MetaDimensions

In 2018 is MetaDimensions ontstaan vanuit de gedachte om het leven van het CXO-team gemakkelijker te maken.

undraw_building_websites_metad

Het ontstaan van MetaDimensions

MetaDimensions is in 2018 ontstaan vanuit de gedachte om het leven van CXO-specialisten makkelijker te maken. De behoefte was ontstaan om inzichten een centrale plek in de organisatie te geven, het optimalisatieproces efficiënter te maken en een datagedreven testcultuur in de organisatie te creëren. Opdrachtgevers liepen er tegenaan dat kennis vaak in de hoofden van medewerkers zat (en vaak nog steeds zit) waardoor deze waardevolle kennis uit de organisatie stroomt wanneer deze medewerkers de organisatie verlaten.

MetaDimensions ondersteunt het volledige optimalisatieproces van idee tot inzicht en zorgt dat iedereen uit de organisatie ideeën kan initiëren. De tool maakt het mogelijk om tests eenvoudig te prioriteren, te activeren in bekende testtools en te analyseren – ten behoeve van een efficiënt optimalisatie proces. Hierna worden alle inzichten opgeslagen in de centrale ‘knowledgebase’. In deze knowledgebase worden naast individuele testprestaties ook overstijgende inzichten opgeslagen. Hierdoor kunnen de resultaten van toekomstige testen worden voorspeld door historische data. Dit maakt het eenvoudig een datagedreven testcultuur te creëren met maximale focus op het verbeteren van digitaal resultaat.

Onderdeel van OrangeValley Group

Sinds februari 2022 is MetaDimensions onderdeel van OrangeValley Group, een digital marketing agency group met de focus op data driven digital marketing. Innovatie en de drang tot continue optimalisatie zorgt dat we intensief samenwerken en de best mogelijke oplossing voor onze opdrachtgevers vinden, ongeacht binnen welk van de agencies de expertise zit. We opereren samen met alle consultants van OrangeValley Group en met de klant om als één team topprestaties te leveren.

OVG_logo_resize
Schermafbeelding-2022-04-25-om-11.26.50

Centrale kennisbank voor digital marketing inzichten

Elk inzicht in het gedrag van je klanten is waardevol. Het is echter een uitdaging om alle uitgevoerde tests en bijbehorende inzichten te documenteren. Het liefst wil je één centrale plek creëren waarin je inzichten kunt opslaan, terugvinden en delen. Dit maakt het mogelijk om nieuwe optimalisatie-ideeën te bedenken op basis van historische data, of om nieuwe kansen te ontdekken door inzichten te combineren.

MetaDimensions is ontstaan vanuit de gedachte om opdrachtgevers te voorzien in deze behoefte. De tool stelt je namelijk in staat om alle inzichten uit tests en onderzoeken uit de organisatie op te slaan, om over tijd diepgaande klantinzichten op te bouwen en deze gemakkelijk toegankelijk te maken. Hiermee bereidt MetaDimensions je voor op een toekomst waarin klantgedrag zal veranderen en steeds ingewikkelder zal worden door een toenemend aantal touchpoints binnen de klantreis.

Creëer een datagedreven testcultuur in de organisatie

Kennis is macht, en kennis over je klant wordt in de huidige markt dan ook steeds waardevoller. Dit idee heeft bijgedragen aan het begin van MetaDimensions. Met MetaDimensions kun je ideeën opschalen en de gehele organisatie op een leuke en lonende manier betrekken bij het optimaliseren van digitale marketing resultaten. Dit draagt bij aan het creëren van een testcultuur, waarin de hele organisatie is gericht op experimenteren en optimaliseren. Hierdoor zul je sneller en effectiever zijn in het bereiken van je business doelen.

MetaDimensions biedt een Competition module om iedereen binnen de organisatie op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met CXO. Op deze manier integreer je de testcultuur in het DNA van je organisatie. De meest interessante ideeën komen vaak uit verschillende afdelingen, met verschillende perspectieven. Denk hierbij aan het customer service team, product development team, of medewerkers uit de fysieke winkel.

MD-Content-2
MD-Content-9

Krijg waarde uit het optimalisatieproces

CXO-specialisten focussen zich op het begrijpen van de organisatie en het vergroten van succes bij klanten. In de praktijk zien we echter dat specialisten veel tijd kwijt zijn aan het managen van tools, instrueren van specialisten en het beantwoorden van stakeholders. Dit probleem stond aan de basis van de totstandkoming van MetaDimensions. MetaDimensions staat je toe om je gehele optimalisatieproces in kaart te brengen en te beheren, zodat de werkwijze kan worden gestroomlijnd.

Met de Workflow van MetaDimensions wordt het eenvoudig om overzicht te krijgen over het gehele optimalisatieproces. Het stelt je in staat om naadloos samen te werken met alle stakeholders en teamleden, en om updates over test ideeën en experimenten te delen. Daarnaast integreert het gemakkelijk met bestaande processen en toolings, zoals Google 360 Optimize, Optimizely, Visual Website Optimizer (VWO) en SiteSpect. Hierdoor stroomlijn je je gehele CXO proces om daadwerkelijk groei te realiseren voor de organisatie.